Scouting-Geek.nl geboren

Published: Wed 18 March 2020
By Eelco

In news.

Temidden van de Corona thuiszit dagen vind ik de tijd om de ledensite van Scouting Willem de Zwijger Delft op te knappen. Eerlijk gezegd heb ik de groep in 2009 al gevraagd uit te zien naar andere opties om de functionaliteit van de ledensite te vervangen. Maar we zijn nu ruim tien jaar later en er is weinig beweging in gekomen. Wat er wel is gebeurd, is dat de ledensite stukje bij beetje stopte met werken. De hoeveelheid functionaliteit die nog echt werkte werd over de jaren minder.

Sinds 2017 heb ik de websites zelf weer teruggenomen van een terugtredende ouder. Dat heeft een tijd lang een beetje gesudderd, maar inmiddels werk ik concreet aan het herstellen van zaken.

Het belangrijkste pijnpunt wat ik zelf had, was de in onbruik geraakte automatische leden update vanuit Scouting Nederland. Als de gegevens op de ledensite weinig actueel zijn, dan heb je er maar beperkt wat aan. Dit item heb ik vorige week eindelijk bij de horens kunnen vatten door een nieuw download script te maken in Python.

Daarna heb ik diverse stukjes ledenwebsite uit de mottenballen gehaald en gefixed zodat ze weer werken met moderne PHP versies. Zo is de Muurkrant weer te gebruiken en is het spelenboek terug van weggeweest. Ook de Todo lijst is terug en lijkt weer goed te werken. Er wordt gewerkt aan het herstellen van de Vin- en baksindeling pagina's. Ik verwacht dat eind deze week of eind volgende week voor elkaar te hebben.

Feedback op dit alles is van harte welkom. Lama komen!

social